tiistai 22. tammikuuta 2013

Haaste # 16: EE

Kiitos edelliseen haasteeseen osallistuneille!

* * * * * 

Vuoden alusta lähtien kirjaimet on voinut olla alkukirjaimet, loppukirjaimet tai "välikirjaimet". Pikkuisen vaihtelua haasteeseen :)
Säännöissä myös tarkennuksena, että sanan pitää olla perusmuodossa (näin se on ollut tarkoitus tähänkin asti, on vain jäänyt säännöissä mainitsematta).


 Tällä viikolla kirjaimet pitää löytyä jostakin kohtaa sanan sisältä ja kirjaimet ovat EE

26 kommenttia:

 1. Jälleen mukana kirjaimilla EE :)

  VastaaPoista
 2. Huomenna Vuodatus sulkeutuu,
  sen toiminnot kaikki lukkiutuu.
  Mitähän mennestä jäljelle jää,
  se kyllä vähän mietityttää.
  Katoaako kuvat ja tekstit
  niinkuin myös kommentit.
  Oisko tämä hyvä syy
  kun osallistuminen myöhästyy?
  Vaihtoehto ois Bloggerissa,
  vaan taito siellä
  MULLA
  on vielä "lapsenkehdossa".
  Sanat gEEli ja sEErumi tähän
  ja kuvat niistä myöhemmin vähän.
  Aurinkoisia talvipäiväterveisiä haastekavereille !

  VastaaPoista
 3. Mitä tarkoitetaan ohjeessa olevalla sanan perusmuodolla?? Käytin omassa vastauksessani sanoja siniseen, mereen ja reelinkiin, ovatko ne perusmuotoa?koska ne ovat kuitenkin tavallaan taivutettuja, vai kelpaisiko vain sanat sininen, meri ja reelinki? No reelinkissä olisi tosin kaksi EEtä peräkkäin:) Mutta kysyn nyt kuitenkin kun tuo äidinkieli on hieman hukassa :)

  VastaaPoista
 4. Vielä sananen tiedoksi perusmuotokysymyksestäni! Jos tosiaan on niin VEEmäisesti että taivutettuja muotoja ei voi käyttää rajoittaa se niin paljon tätä muuten nykyisellään pirtEEtä haastetta ja allekirjoittaneen mielikuvitusta että, jos näin tosiaan on, niin haastevastauslinkkini voi ylläpito poistaa! Ainakin tässä EE haasteessa se johtaa siihen että suurin osa viettää täällä vain tEEhetkeä :) Itse en aio vastedes haasteisiin osallistua, jos perusmuoto rajoittaa sanankäytön, muuta kuin blogissani, mutta en linkitä haastetta tänne. Mutta maiju varmaan kertoo jossain vaiheessa tarkemmin miten perusmuotoa voi käsitellä ja siitä vastauksesta tietysti riippuu jatkanko haastevastausten linkittämistä tänne vai en!

  VastaaPoista
 5. Kyllä niitä sanoja perusmuodossa löytyy ilman taivuttelujakin reilusti, kun hoksottimet ovat paikallaan, kuten Sinullakin on. Turhaa siitä on marista, ajattelen. on hassua laittaa -ssa -sta, -lla,jne. kun löytyy vaikkapa kissa,saasta,kalla... Sanat taivutettuina vievät juuri ilon tältä jutulta, keksimisen ilon ja pohtimisen ja sitten löytämisen riemun.
  Olen pitänyt itsestäänselvänä sanojen perusmuodot!

  VastaaPoista
 6. Samaa mieltä pappilanmummon kanssa. Kyllä sanoja löytyy perusmuodossakin. Suomi on rikas kieli ja on hauskaa kun saa vähän hieroa älynnystyröitä.

  EE: kateellinen askeetti syö terveellisesti kun taas paheellinen boheemi menee sateenvarjon alla apteekkiin ;) Yritän saada kuvat lähetettyä, mutta jostain syystä lataaminen ei nyt onnistu.

  VastaaPoista
 7. Minäpä tässä nyt vastailen.
  Kyllä minä olen sitä mieltä, että sanan perusmuotoa käytetään, muuten menee ihan liian helpoksi, pitää olla vähän haastetta :)

  Toivon silti, ettei tämä vie osallistujia, sillä aina jotain löytyy kun vaan jaksaa miettiä.

  Tapsu, sullahan on se reelinki, eli en aio mitään poistella. Eli ihan mielellään linkitä vaan edelleen tänne, ei tää nyt niin vakavaa ole :) Aina sulla on ollut hyviä ideoita, älä nyt ala boikotoimaan :) Mukaan vaan, aina jotain löytyy.

  VastaaPoista
 8. http://lapsuksia.blogspot.fi/2013/01/kirjainten-tykitysta.html23. tammikuuta 2013 klo 20.53

  Nyt sain kuvatkin mukaan.

  VastaaPoista
 9. Pappilan mummon marinat kyllä jätän omaan arvoonsa, en kyllä tunne itseäni marisijaksi, mielipiteensä saa mielestäni vapaasti ilmaista. Taivutusmuotoja käyttäen saataisiin hieman enemmän vapautta ja mielikuvitusta kuviin, montako tee-sanaa nyt jo lienee tullut?Valitettavasti tämä perusmuoto sääntö vie allekirjoittaneen tavan kuvitella kuvia niin ahtaaseen formaattiin että enpä tiedä jatkosta!

  VastaaPoista
 10. Noh noh Tapsu! Älä luovuta :) Eikä täältä vielä yhtään kuvaa ole koskaan poistettu, vaikkei ihan pilkulleen meniskään :)

  Mielipiteitä saa toki edelleenkin esittää :)
  Eikä minua ainakaan yhtään haittaa, vaikka kaikki olisivat laittaneet tee-juttuja kehiin :) Itellekin se ensimmäisenä tuli mieleen.

  Minä en nyt enempää puutu tähän asiaan enää, toivon vaan ettei kukaan lopeta tämän takia, mukaan vaan kaikki sankoin joukoin, kiitos!

  VastaaPoista
 11. Mukana olen. Hyvä tämä haaste tällaisenaan. Saa vähän miettimistä.

  VastaaPoista
 12. Pysytään vain perusmuodossa, se tekee haasteesta haasteellisen!

  Mikään tai kukaan ei kait voi estää, vaikka kaikki kuvaisivat samaa jEEvelin aihesanaa, sillä jokaisella on kuitenkin ihan oma kuva ja taiteellinen näkemys asiaan.

  VastaaPoista
 13. Tarpeellinen monessa mökissä.

  VastaaPoista